Kiállítás is nyílik

2023.04.26. 14:48

A XIII. Sok-szín-feszt Bükön - a Petőfi-emlékév jegyében - fotók

Április 28-29-én, pénteken és szombaton tartják meg a XIII. Sok-szín-feszt amatőr színjátszó találkozót. Az előadások mellett lesz zenés program, kiállítás is nyílik.

Horváth László

A Tarisznyásokkal nyitnak a zene felé

Forrás: MW-archív

Több szempontból is különlegesnek ígérkezik a büki  művelődési ház és sportközpontban tartandó Sok-szín-feszt. A hagyományoktól eltérően idén a pénteki nyitónapon nem amatőr, hanem profi előadást láthat a közönség. A Kőszegi Várszínház produkciójában Göttinger Pál Szénakutyák című, Weöres Sándor macskájáról szóló "képzeletbeli dokumentumjátékot" Kálid Artúr színművész adja elő. 

Forrás: MW-archív

A szombati előadások a Petőfi-emlékévhez kapcsolódnak. A házigazda Sok-szín-pad Társulat a „Cimborák, ez a bucsúpohár” versszínházi előadással mutatkozik be. A Hevesről érkező Blaha Színkör Eccer vót címmel népi játékot ad elő, a Körmendi Kastélyszínház Társulata Tóth Ede A falu rossza című színművével érkezik - benne a levert szabadságharc emléke -, míg a csepregi Farkas Sándor Egylet előadásában  Török Rezső A testamentom című művét láthatja a közönség. 

A másik újítás, hogy idén nyitnak a zene felé: a Tarisznyások együttes zenés Petőfi-emlékműsort ad elő. A harmadik nóvum pedig a kiállítás lesz: fesztivál ideje alatt tekinthető meg Szalai Lilian festőművész Színek forradalma című tárlata. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában